Episcopul Marchel nu are susţinerea enoriaşilor: Biserica şi politica sunt lucruri diferite VIDEO

Embed:

Nu toţi reprezentanţii bisericii susţin îndemnul lansat ieri de episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, potrivit căruia, credincioşii trebuie să se roage împotriva actualei guvernări. Şi enoriaşii au păreri împărţite. În timp ce unii consideră că biserica trebuie să fie separată de stat şi de politică, alţii spun că situaţia a ajuns deja la limită.

Stareţa Mănăstirii de la Suruceni, Epistemia, a comentat cu rezerve îndemnul episcopului Marchel: "Noi, monahii, încercăm cu mila lui Dumnezeu să ne căutăm de ale noastre. Şi cred că nu ar fi corect să încercăm să punem pe cântar ceea ce a rostit un episcop. Ţine de competenţa dânsului".

Enoriaşii spun că au auzit apelul episcopului de Bălţi şi Făleşti, dar nu toţi îl susţin.

"Eu nu aş spune că ar fi corectă ideea ca biserica să se implice în politică. Sunt diferite lucruri", a opinat un bărbat.

"Dacă deja şi părinţii, şi biserica, fac aşa declaraţii, înseamnă că a ajuns cuţitul la os", a comentat o femeie.

"Biserica îşi are locul ei în sufletul omului. Deşi la fel nu-mi place guvernarea de azi, dar nu are nimic biserica cu politica", a menţionat o altă femeie.

Pentru că l-a nemulţumit o decizie a premierului Vlad Filat, episcopul Marchel a îndemnat populaţia să se roage împotriva guvernării. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei nu au comentat, deocamdată, declaraţiile episcopului de Bălţi şi Făleşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu