Episcopul de Bălţi şi Făleşti îndeamnă cetăţenii la un protest împotriva oficializării islamului în Moldova

Embed:

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, se revoltă împotriva oficializării islamului în Moldova. Acesta i-a îndemnat pe cei prezenţi la manifestaţiile dedicate zilei de 9 mai să participe la un miting de protest, la care să-şi exprime dezacordul faţă de legalizarea religiei musulmane la noi în ţară.

Preşedintele Ligii Islamice, Sergiu Sochircă spune, însă, că organizarea unei asemenea acţiuni împotriva islamului este în afara legii.

"Există legislaţia Republicii Moldova cu privire la culte şi din păcate aceeaşi Mitropolie, aceeaşi eparhie de Bălţi  merge împotriva legislaţiei. Noi trăim într-un stat de drept cu principii democratice şi înainte de a face astfel de tulburări în societate ar fi mai bine ca aceeaşi Mitropolie şi aceeaşi Eparhie de Bălţi să consulte această legislaţie, legislaţia cu privire la culte. Părerea mea este că dânşii ţin să-şi facă un rating în societate şi nu mai mult decât atât", declarăSergiu Sochircă, preşedinte Liga islamică.

Menţionăm că pe 14 martie Ministerul Justiţiei a înregistrat Liga Islamică. Aceasta este prima organizaţie musulmană din ţara noastră. Reprezentanţii asociaţiei islamice au salutat atunci decizia Guvernului. În schimb, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Moldovei, Vladimir, a declarat că oficializarea islamului în Moldova este o înjosire pentru poporul nostru. Potrivit cifrelor neoficiale, în Moldova există aproape 20 de mii de musulmani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu