Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, vandalizată. Persoane necunoscute au spart ușa lăcașului sfânt

Embed:
Sediul Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei a fost vandalizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Anunțul a fost făcut de Preasfințitul Antonie, care a depus o plângere la Poliție. În sesizarea publicată pe pagina de Facebook a înaltului ierarh se spune că atacatorii au pătruns în interior forțând geamul de la bucătărie și lăsând urme de încălţăminte pe pervaz şi pe scaunul de sub fereastră.

"Geamul era deschis, plasa de ţânţari era scoasă şi lăsată undeva jos, urme de încălţăminte pe pervaz, pe scaunul de sub pervaz. De asemenea plasa de la fereastra biroului episcopal era scoasă şi lăsată undeva pe jos,lipsa becului de la intrare, care de obicei arde toată noaptea. Uşa de la intrare era deschisă, pentru că noi lăsăm cheia în interior", a spus prin telefon Antonie, Episcop de Bălţi.

Deocamdată, oamenii legii nu au niciun suspect. Solicitat telefonic, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Svetlana Talpă, ne-a declarat că oamenii legii investighează cazul și că, potrivit informațiilor preliminare, vandalii nu ar fi jefuit instituţia. Episcopia de Bălți anunţă că va depune plângeri similare la Ministerul de Interne, Procuratura Generală și Procuratura Municipiului Bălți.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu