EPIDEMIE DE GRIPĂ în România: Au murit 57 de oameni

Embed:

(UPDATE 13:06) Gripa a mai făcut trei victime. Bilanțul persoanelor decedate se ridică așadar la 57.

(10:22) În România a fost declarată oficial epidemie de gripă, după trei săptămâni epidemice consecutive. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

"Datele nu au fost concludente pentru că nu toate spitalele au avut raportări corecte. Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei", a menţionat  Sorina Pintea.

De la începutul sezonului, în ţara vecină au murit 54 de oameni.

"De la începutul sezonului au fost 54 de decese confirmate cu virus gripal. Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever decât cel precendent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese mai devreme față de sezonul precedent.

Diferența este că avem un număr mai mare de cazuri și un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa activează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensitate diferită.
Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare. Nu cred că e cazul să ne panicăm. Trebuie doar să aplicăm măsurile pe care le am comunicat de la începutul sezonului gripal", a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Potrivit Sorinei Pintea, obiectivul Ministerului Sănătății este reducerea numărului de cazuri severe și decese cu gripă.

Oficialul a adăugat că virusul gripal va bântui intens până în luna martie şi a îndemnat copiii să evite colectivitățile. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu