Epidemia de gripă face ravagii în Europa. Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii

Specialiștii atrag atenția că la nivel european este declarată epidemie de gripă și din acest motiv este necesară continuarea vaccinării antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special pentru persoanele din categoriile la risc recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv copii și adulți cu boli cornice- respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați, transmite libertatea.ro. 

„Suntem, în plină epidemie de gripă la nivel european, iar cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este în continuare vaccinarea”, a spune prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din București.

Conform raportului Institutului Național de Sănătate Publică, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinic Infecții Acute de Căi Respiratorii Superioare și pneumonii) a fost de 87.492, cu 10.1% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79.459).

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate opt decese confirmate cu virus gripal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu