Epava navei de croazieră Costa Concordia va fi tractată de lângă insula italiană Giglio

Embed:

Epava navei de croazieră Costa Concordia va fi tractată de lângă insula italiană Giglio în luna iunie. Anunţul a fost făcut de autorităţile italiene, care au subliniat că, până în martie, urmează să decidă în ce port epava Concordiei va fi tăiată la fier vechi. Aceasta va fi ultima fază a operaţiunii de salvare a cărui cost de ridică la 600 de milioane de dolari.

Şeful departamentului de protecţie civilă susţine că în prezent autorităţile trebuie să decidă în care din cele 12 porturi din 6 ţări, urmează să ajungă epava. Oficialul a admis că, din motive de siguranţă, operaţiuni ar putea să se încheie cu câteva luni mai târziu.

Anterior, compania Costa Crociere, proprietara vasului eşuat, a subliniat că ia în calcul încheierea unui contract cu o companie olandeză care deţine cel mai mare vas semi-submersibil din lume. Cu ajutorul acestei ambarcaţiuni, care poate transporta până şi platforme petroliere, Costa Concordia poate fi dusă în portul în care va fi tăiată la fier vechi.

Costa Concordia a fost ridicată în poziţie normală, în luna septembrie. Nava de croazieră a naufragiat în apropiere de insula Giglio, în ianuarie 2012. În urma catastrofei, au murit 32 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu