Eparhia de Bălţi îl atacă pe Filat: Vrea să îl demită pe Marchel

Embed:

Acuzaţii dure la adresa premierului Vlad Filat! Reprezentanţii Eparhiei de Bălţi şi Făleşti îl acuză pe prim-minstru că vrea să dezbine biserica din Republica Moldova. Afirmaţiile au fost făcute de reprezentantul Eparhiei de Bălţi şi Făleşti, diaconul Maxim Guzun.

Afirmaţiile lui Guzun vin după ce, mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir, a declarat că episcopul  de Bălţi şi Făleşti, Marchel, ar putea fi sancţionat, dacă va continua manifestaţiile stradale împotriva Legii privind asigurarea egalităţii.

"Filat vrea să închidă gura episcopului şi să ajungă până la eliminarea lui din scaun şi din biserică. Iar deciziile Eparhiei de Centru scot la suprafaţă o nouă implicare a lui Vlad Filat şi încercare de a dezbina biserica din Moldova. Aceştia au avut sarcina lui Filat ca să influenţeze şi să preseze Mitropolitul, ca acesta să tacă, exact ca în perioada sovietică. Acest plan are drept scop ca episcopul nostru să se retragă din lupta cu moralitatea", a declarat Guzun.

Totodată, diaconul a menţionat că Eparhia de Bălţi şi Făleşti va continua să lupte împotriva homosexualităţii, deşi Mitropolia a lăsat armele jos, fiind presată de guvernare.

"Cuiva i se pare că a reuşit să închidă gura Mitropoliei sau a unor ierarhi, noi declarăm că vom lupta cu homosexualitatea. Mitropolia a avut şi are resurse să se opună acestei Legi, dar nu a făcut-o. Noi suntem gata să-l susţinem pe Mitropolitul Vladimir în toate aceste acţiuni. Noi nu ieşim de sub ascultarea lui, suntem sub unitate, dar nu putem privi cum lupul vine şi risipeşte turma", a adăugat Maxim Guzun.

Premierul Vlad Filat nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile.

Săptămâna trecută, în cadrul adunării Eparhiei de Centru a fost semnat un document ce prevede revizuirea listei organizaţiilor creştine. La aceeaşi întrunire s-a decis ca preoţii să nu participe la manifestaţii şi proteste stradale pentru exprimarea poziţiei Bisericii faţă de diverse situaţii. Documentul a fost semnat de către 75 de feţe bisericeşti.

Menţionăm că episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, nu este de acord cu adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii, fapt pentru care a protestat în nenumărate rânduri.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu