Engin Firat este dispus să rămână la cârma echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova

Selecţionerul Engin Firat este dispus să rămână la cârma echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova. Antrenorul german de origine turcă susţine că va continua activitatea la prima reprezentativă a ţării, doar dacă va fi creat un proiect amplu de dezvoltare a fotbalului în ţara noastră.

"Toată lumea este sătulă de rezultate slabe. Suporterii din ţară vor ceva nou. Asta se va întâmpla doar atunci când vom avea un proiect de dezvoltare a fotbalului în Moldova. Cum am mai spus, băieţii au dat tot ce au putut. Sunt fericit de prestaţia lor. Sunt pregătit să continui, dar avem nevoie de un proiect bine gândit", a spus Engin Firat, selecţioner naţionala de fotbal a Republica Moldova.

Firat a fost instalat în funcţie la sfârşitul lunii trecute, când l-a înlocuit pe banca tehnică a tricolorilor pe ucraineanul Semion Altman.

Iniţial s-a anunţat că tehnicianul de 49 de ani va pregăti selecţionata ţării noastre pentru ultimele două meciuri din preliminariile EURO-2020, cu Franţa şi Islanda.

"Tricolorii" au suferit două înfrângeri cu acelaşi scor 1-2, însă au avut o prestaţie total diferită de celelalte partide.

Naţionala Republicii Moldova a condus în disputa de la Paris cu campioana mondială în exercițiu, Franța.

"Băieţii au depus un efort enorm. Într-o săptămână nu poţi schimba un sistem, ce a funcţionat o perioadă lungă. Avem nevoie de timp pentru a continua ceea ce am început. Dacă jucătorii au reuşit să schimbe atât de mult într-o săptămână, pot să-mi imaginez ce va fi peste unul sau doi ani", a zis Engin Firat, selecţioner naţionala de fotbal a Republica Moldova.

În actuala campanie preliminară prima reprezentativă a fost antrenată de 3 selecţioneri: Alexandru Spiridon, Semion Altman şi Engin Firat.
loading...

Lasă un comentariu