Engin Firat a făcut prima convocare. Selecționerul a anunţat lista "stranierilor" din lot

Prima convocare la lot efectuată de Engin Firat, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova. Tehnicianul german de origine turcă a anunţat lista celor 15 jucători care evoluează la cluburi din străinătate, convocaţi pentru meciurile cu reprezentativele Franţei şi Islandei.

În listă se regăsesc fotbalişti care încă nu au jucat la echipa națională, dar şi din cei care au lipsit timp îndelungat din vederile selecționerilor precedenți. Astfel, portarul Denis Rusu de la Politehnica Iaşi, fundașul Artur Crăciun de la Universitatea Cluj, mijlocașii Eugen Oancea de la SKA Habarovsk și Vadim Raţă de la Chindia Târgovişte, dar şi atacanţii Nicolae Milinceanu de la FC Vaduz şi Virgiliu Postolachi de la Olympique Lille, au fost convocaţi oficial la lotul național de către actualul selecţioner.

De asemeni a fost convocat şi Vitalie Damaşcan, atacantul lui Fortuna Sittard, care a ratat ultimele patru meciuri ale "tricolorilor" din cauza unei accidentări.

Convocări au primit şi mijlocaşii Cătălin Carp de la FC Ufa şi Eugeniu Cociuc de la Sabail Baku, jucători care au refuzat să răspundă convocărilor lui Semion Altman la echipa naţională la ultimele trei partide.

O absenţă notorie din lista "stranierilor" pregătită de Engin Firat este cea a lui Eugeniu Cebotaru, mijlocaşul formaţiei Academica Clinceni, unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti moldoveni.

Lotul lărgit, care va include şi numele jucătorilor din campionatul naţional, va fi anunţat ulterior.

Pe 14 noiembrie, Republica Moldova va juca cu Franţa la Paris, meciul urmând a fi transmis în direct de CANAL 3, cu începere de la ora 21:45.

Pe 17 noiembrie, "tricolorii" vor înfrunta Islanda la Chişinău, pe stadionul Zimbru. Partida va fi televizată în direct de PRIME, tot de la ora 21:45.

Lasă un comentariu