Energia electrică se va ieftini în şase raioane din nordul Moldovei

Embed:

Energia electrică s-a ieftinit în şase raioane din nordul Moldovei.

Consumatorii din Briceni, Ocniţa, Edineţ, Soroca, Drochia şi Donduşeni vor achita doi lei şi 12 bani pentru un kilowatt/oră, cu 13 bani mai puţin decât era până acum.

Iar pentru cei conectaţi la reţelele de înaltă tensiune preţul va fi de un leu şi 84 de bani, în scădere cu 17 bani.

Tarifele în cele 256 de localităţi aflate în zona de distribuţie a RED “Nord-Vest” au fost racordate la cele ale întreprinderii RED “Nord”.

Asta după ce companiile au fuzionat în acest an, în urma unei decizii luate de Ministerul Economiei. Hotărârea privind micşorarea tarifelor a fost aprobată ieri de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi va intra în vigoare de luni.

"Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a finalizat toate etapele de fuziune a întreprinderilor RED "Nord" și RED "Nord-Vest". Astfel, 173 de mii de consumatori din nordul republicii vor plăti tarife reduse la energia electrică cu 5,8 procente sau o reducere cu 8,4 procente", a afirmat directorul general ANRE, Tudor Copaci.

Decizia de creare a unei singure întreprinderi de distribuție în nordul țării a fost luată de executiv în vara acestui an.

Autoritățile au anunțat atunci că fuzionarea RED Nord și RED Nord-Vest va contribui la sporirea eficienţei muncii, la optimizarea cheltuielilor şi la stabilirea unor tarife egale pentru toţi consumatorii acestei regiuni. Premierul Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că fuzionarea întreprinderilor va duce la reducerea tarifelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu