ENERGIA ELECTRICĂ S-A SCUMPIT. De astăzi, moldovenii vor plăti mai mult pentru curent

Embed:

De astăzi, moldovenii vor plăti mai mult pentru energia electrică. Noile tarife au fost publicate în Monitorul Oficial. Asta, după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat săptămâna trecută tariful la electricitate pentru toți consumatorii Gas Natural Fenosa şi FEE Nord.

Astfel, locuitorii din nordul ţării vor plăti cu 15 la sută mai mult, iar pentru clienţii Gas Natural Fenosa preţul a fost majorat cu circa șase procente.

Consumatorii Gas Natural Fenosa vor trebui să scoată din buzunare cu 10 bani mai mult pentru un kilowat oră, adică un leu şi 89 de bani.

Iar oamenii din nordul ţării vor fi şi mai afectaţi. Aceştia vor plăti un tarif de doi lei şi 23 de bani. Suma este cu 32 de bani mai mult decât prețul actual.

Companiile îşi motivează scumpirile prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar şi din cauza tarifelor majorate la energia electrică de import.

Amintim că anul trecut, la propunerea Guvernului Filip, energia electrică pentru consumatorii Gas Natural Fenosa s-a ieftinit cu 20 de bani, iar pentru cei din nordul ţării, cu 21 de bani.

Economiștii susțin că mărirea tarifelor la energia electrică va duce la majorarea prețurilor la produsele alimentare, în special cele procesate din lapte și din carne.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu