Energia electrică, MAI SCUMPĂ. Moldovenii, NEMULŢUMIŢI şi INDIGNAŢI pe actuala guvernare

Embed:

Anunțul că, din luna august, energia electrică s-ar putea scumpi a trezit nemulțumiri în rândul moldovenilor. Aceștia sunt de părere că odată cu valul de scumpiri ar trebui să fie majorate salariile și pensiile, ceea ce nu se întâmplă, spun ei.

Mai mult, unii susţin că vor fi nevoiți să economisească pentru a putea face față altor cheltuieli:

"Nu avem cu ce plăti. Dacă se mai scumpeşte, trebuie să ne deconectăm de lumină și să cumpărăm lampă de gaz. Nu mai avem posibilitatea de acuma, cât se poate de ridicat?"

"Nu știu deja ce o să ne mai scumpească. Trebuie să ne scumpească aerul pe care îl respirăm și pe acesta lasă să pună contor, că altceva nu mai au ce scumpi".

Unii locuitori de la sate spun că plătesc lunar între 200 și 700 de lei, alții chiar și câte 1.000 de lei, iar din salarii sau pensii puțin ce le mai rămâne pentru alte cheltuieli.

"Trebuie de micşorat de trei ori şi preţul la lumină şi cel la gaz. Pentru că e imposibil de trăit aşa. Practic lucrăm doar pentru a achita facturile".

"Lucrurile se îngrelează din toate punctele de vedere, nu numai lumina. Şi gazul şi benzina şi motorina. Viaţa din ce în ce merge mai rău. Nu putem face nimic. Nu ai cui să te plângi".

"E greu tare. Până acum spuneau că va fi tot bine. Vor ieftini. Acum ridică preţul la tot. De pe spatele oamenilor să scoată bani".

"O să trebuiască să cheltuim pe altceva mai puțin, ca să strângem bani pentru energia electrică".

Oamenii spun că schimbarea guvernării nu a adus nimic bun și că sunt dezamăgiți de cele întâmplate:

"Toți au fost pentru Maia Sandu, că dacă ea va fi la putere poate a face ceva. Dar ea ce face? A stopat construcții, a stopat ceea, ceea. Toată lumea spune acum că Plahotniuc a fost bun".

"S-a schimbat situația dintr-o dată cum s-a schimbat și guvernarea, dar ce vor să schimbe ei nu știu. Văd că pozitiv nu-i nimic. Salarii, pensii cum au fost .. Ne-au promis guvernarea trecută și au mai mărit, am avut olecuță de folos, dar acum... ".

"Autorităţile trebuie să ridice salariile, să ne facă condiţii ca să rămânem în Moldova, să nu fugim".

"Să se mai uite și la oamenii nevoiași, care nu le ajunge nici de medicamente, dar nu încă și scumpirea asta care o fac ei. Să se mai uite și la lumea de jos, așa dorim".

Gas Natural Fenosa a solicitat ca tariful pentru un kilowat - oră să fie majorat cu 15 bani sau cu 8,6 procente. După ce a analizat cererea, ANRE a propus scumpirea cu 3,2 la sută sau cu 6 bani.

Furnizorul din nord a solicitat ca un kilowatt - oră să fie mai scump cu aproape 43 de bani sau cu peste 22 la sută. ANRE a propus în acest caz o majorare de circa 15 la sută sau cu 28 de bani mai mult.

O decizie finală privind noile tarife la curent va fi luată la începutul lunii viitoare, în cadrul unei şedinţe publice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu