EMOŢIONANT PÂNĂ LA LACRIMI! Momentul în care un cimpanzeu pe moarte şi-a îmbrăţişat un vechi prieten (VIDEO)

Mama, o fostă matroană a unei colonii de cimpanzei de la Grădina zoologică "Royal Burgers" din Olanda, a refuzat mâncarea oferită de îngrijitori până când a fost vizitată de profesorul Jan van Hoof, pe care l-a cunoscut din 1972.

Cimpanzeul în vârstă de 59 de ani, care nu răspundea altor oameni, a reacţionat cu bucurie după ce l-a recunoscut pe profesor, scrie The Independent, citează descopera.ro.

Zâmbind, i-a atins faţa, l-a ţinut de ceafă şi l-a tras spre ea pentru a-l îmbrăţişa. Van Hoof este un profesor de biologie comportamentală la Universitatea Utrecht care a co-fondat colonia de cimpanezi din care a făcut parte şi Mama - prima astfel de colonie crescută în grădină zoologică.

Născută în sălbăticie, a devenit "marea doamnă" a coloniei sale datorită naturii dominante.

După moartea ei, Frans de Waal, un savant care a lucrat cu Mama, a declarat: "a avut o personalitate puternică şi dominantă, astfel niciun alt individ care dorea să vină la putere nu putea face acest lucru în jurul ei. De asemenea, plana conflictele şi aducea consolare".

"Îi vom simţi lipsa, pentru că rar am văzut un caracter atât de admirabil atât la oameni cât şi la primate", a adăugat cercetătorul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu