EMOŢIONANT! De ce a refuzat Regina Ana prima cerere în căsătorie a Regelui Mihai

În anul 2016, pe 10 iunie, Regele Mihai I şi Regina Ana sărbătoreau 68 de ani de căsătorie, devenind astfel cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Povestea de dragoste a Regelui Mihai și a Reginei Ana a fost presărată cu detalii pe care nu toți românii le cunosc. Prima întâlnire a celor doi a avut loc pe holurile selectului Hotel Claridge’s din Londra, în noiembrie 1947.

Regele Mihai a sosit la Londra cu ocazia nunții verișoarei sale, actuala Regină a Angliei, Elisabeta a II-a. Regele a cunoscut-o pe Principesa Ana și s-a îndrăgostit la prima vedere, scrie libertatea.ro.

Potrivit unei dezvăluiri făcute la TVR de istoricul Adrian Cioroianu, tânărul rege a cerut-o în căsătorie pe principesă la doar câteva zile după acest eveniment. Principesa Ana ar fi declinat oferta pentru că tânărul Rege Mihai i se păruse prea nehotărât.

Despre această primă întâlnire, Regina Ana povestea: "Printre invitaţi, Regina Elena a României şi, alături de ea, un tânăr înalt şi frumos, în uniforma aviaţiei române. Era el! Într-o clipă, văzând uniforma, toate amintirile de război mi s-au aglomerat în minte şi, după ce i-am fost prezentată, în loc să fac reverenţa în faţa lui, cum ar fi trebuit, am luat poziţie de drepţi, lovind cu străşnicie călcâiele, ca un soldat. Vă imaginaţi rezultatul, eu fiind îmbrăcată în rochie şi cu capul descoperit".

La o lună de la nunta actualei Regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Prinţul Philip, Regele Mihai a făcut o scurtă escală în Elveția pentru a o vedea pe Principesa Ana.

Cei doi s-au căsătorit în iunie 1948 și au rămas împreună până la sfârșitul zilelor.

Majestatea Sa Regina Ana a României a murit la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, pe 1 august 2016. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția.

Pe 16 decembrie, fostul suveran Mihai a fost îngropat lângă soţia lui, Regina Ana, în noua necropolă regală, ridicată lângă Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde sunt înmormântaţi toţi regii României.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu