EMOŢIONANT! Ce înseamnă TRICOLORUL pentru militarii din Republica Moldova (VIDEO)

Embed:

Ţara noastră marchează astăzi Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. Cu această ocazie, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a publicat un filmuleţ de-a dreptul emoţionant în care militarii spun ce înseamnă pentru ei tricolorul. 

"Tricolorul, pentru noi militarii, este mai mult decât drapelul de stat. Este trecutul nostru, istoria care poartă pecetea faptelor eroice ale strămoşilor. Este prezentul nostru purtat cu mândrie în misiuni externe, exerciţii multi-naţionale, ceremonii şi parade militare. Este viitorul nostru, viitorul oamenilor care se îmbracă în Patrie şi îşi dedică viaţa pentru apărarea ei. Cele trei culori simbolizează credinţa, demnitatea şi esenţa noastră. Sunt culorile la care ne gândim când spunem - Pentru Patrie, pentru Onoare, pentru Tricolor!" - este mesajul transmis de militari.

PUBLIKA.MD aminteşte că pentru prima dată, tricolorul a fost arborat pe cupola Parlamentului de către regretatul deputat Gheorghe Ghimpu, la 27 aprilie 1990.

20 de ani mai târziu, legislativul a declarat această dată drept Ziua Drapelului de Stat.

La sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut, tricolorul a devenit simbol al renaşterii naţionale.

Drapele tricolor au fost purtate la mitingurile Frontului Popular din Moldova, dar şi la Marile Adunări Naţionale.

Albastrul de pe drapel semnifică speranța și stabilitatea, galbenul este simbolul valorilor materiale și spirituale, iar roșu reprezintă focul veșnic și sângele vărsat în numele libertăţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu