EMOŢII ŞI CLIPE DE FERICIRE! Pacificatorii moldoveni au revenit acasă din Kosovo (FOTOREPORT)

Militarii moldoveni, care au participat, timp de şase luni, la operaţiunile de menţinere a păcii din Kosovo, au revenit cu bine în țară. Ei au fost întâmpinaţi de rude şi prieteni şi şi-au împărtăşit experienţa trăită departe de casă. 

Contingentul moldovenesc de pacificare a fost compus din 41 de ostași. În Kosovo, soldaţii noştri au păzit obiectivele militare, au dezamorsat mine și au patrulat cartiere.

"Erau patrulele în zona de responsabilitate de lungă durată, care durau mai mult de 6 ore. Din punct de vedere mintal era puţin complicat", a spus un militar.

Pacificatorii moldoveni au fost cazați pe teritoriul unei baze militare italiene din oraşul Pécs. Singura legătură cu cei dragi a fost skype-ul pe care îl puteau folosi doar din când în când.

"Fiecare mamă îşi face griji pentru copilul său, mai ales când pleacă în misiune, peste hotare", a spus mama unui militar.

Locul pacificatorilor veniţi din Kosovo a fost ocupat de cel de al şaptelea contingent al Armatei Naţionale, care numără, de asemenea, 41 de soldaţi.

"Republica Moldova nu este doar un consumator de securitate, dar si un stat care de comun cu alţi parteneri internaţionali promovează securitatea", a conchis vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Armata Naţională participă deja al treilea an la operaţiunile de pacificare din Kosovo. Primul contingent de pacificatori moldoveni a fost dislocat în Balcani în 8 martie 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu