Emoţii şi adrenalină! Mii de oameni au participat la Festivalul Olimpic din PMAN

Embed:

Aproximativ 7.000 de oameni au participat sâmbătă la Festivalul Olimpic. Evenimentul a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, iar în cadrul competiției s-au desfăşurat mai multe probe, în care au concurat sportivi, mame şi copii în cărucioare.

Tematica ediţiei din acest an a "Olympic Fest" a fost Brazilia, având în vedere că jocurile olimpice de vară se vor desfăşura la Rio de Janeiro.

Înainte de începerea Festivalului Olimpic, sute de tineri au dansat pe ritmuri latino şi de samba. Evenimentul a debutat cu aprinderea flacărei olimpice, în semn de susţinere a sportivilor moldoveni care vor participa în august la jocurile de la Rio de Janeiro. Ulterior, mulţimea a participat la cursa de 3,5 kilometri.

De la mic la mare, oamenii au fost îndemnaţi să practice diverse genuri de sport.

Tot în cadrul Festivalului, zeci de mame s-au întrecut la împins cărucioare.

Participantele spun că însăşi viaţa de zi cu zi este o competiţie.

Iar mai mulţi bebeluşi s-au grăbit de-a buşilea spre linia de finiş.

"Pentru prima dată sărbătorim Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice. La Rio, indiferent că sunt în ring sau că vor fi în lac sau pe pista de alergare la atletism sau covorul de la lupte libere sau judo, ei trebuie să simtă acel suport energetic din partea noastră şi acest mesaj vine să ne mobilizeze în plan naţional", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu. 

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în a treia sâmbătă a lunii mai.

Decizia a fost adoptată în Parlament, la sfârşitul anului trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu