Emoţii pentru absolvenţii de liceu. Astăzi vor fi afişate notele de la BAC

Embed:

Ziua adevărului pentru cei peste 28 de mii de absolvenţi de liceu. Astăzi, în toate cele 104 Centre de bacalaureat din ţară vor fi afişate rezultatele examenelor. Absolvenţii care nu vor fi de acord cu notele obţinute le vor putea contesta în termen de 48 de ore.

Începând cu ora 08:00, va fi funcţional şi site-ul bac.edu.md, unde fiecare elev îşi va putea vedea lucrările. Site-ul dispune de trei nivele de securizare. Absolvenţii vor trebui să introducă un cod personal, un alt cod va fi generat de sistem, dar şi unul pe care aceştia îl pot obţine de la administraţia şcolii în care şi-au făcut studiile.

Regulamentul examenelor de bacalaureat mai prevede că, în cazul contestaţiilor, examinatorii nu vor putea micşora notele. La sesiunea din acest an a fost anulat un număr record de lucrări - 561. Este vorba despre testele elevilor care au fost surprinşi copiind şi lucrările celor care aveau telefoane mobile în timpul probei.

Pentru neregulile din timpul examenelor au fost sancţionaţi şi paisprezece preşedinţi ai centrelor de BAC. Elevii care au acumulat note mici sau care au lipsit de la examene, vor putea susţine teste în sesiunea suplimentară, care se va desfăşura în perioada 8-15 iulie curent.

Anul trecut, 88,3% dintre elevi au susţinut cu succes bacalaureatul. Datele oficiale arată că acestea au fost, de fapt, cele mai slabe rezultate din ultimii şase ani, în care media de promovare a fost mai mare de 90 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu