EMOŢII MARI pentru liceenii care au susţinut BAC-ul la disciplina de profil. Unii dascăli au venit să-şi susţină discipolii

Embed:

19 mii de absolvenţi au susţinut astăzi, un nou examen de bacalaureat. Elevii din clasele cu profil real au trecut testul la matematică, iar "umaniştii" - examenul la Istoria românilor şi cea Universală. Iar la liceul "Mihail Berezovschi" din Capitală, adolescenții nu au repetat formule matematice, ci note muzicale și curente artistice în pictură.

Înarmați cu caiete și cărți, viitorii pictori de la Liceul de Arte Plastice "Igor Vieru" au profitat de puținul timp pe care l-au avut înainte de probă, și au recapitulat materialul:

"Dăm bacalaureat la istoria artelor. Sunt pregătit de acest examen".

"Acum am cele mai multe emoții pentru că acest examen este atât de important, dar și voluminos. E o rază foarte mare care trebuie studiată. Sper să fie mai multă pictură".

Și muzicienii de la colegiul "Ștefan Neaga" și-au răsfoit caietele cu note muzicale înainte de examen:

"La dictare trebuie să cânte la pian, iar noi să scrim și problema se dă o melodie după care noi trebuie să o construim."

"Este cel mai important pentru că este de specialitate și sper să îl dăm bine cu toții, să nu rămânem cu restanțe".

Unii dascăli au venit să-şi susţină discipolii în acest moment important:

"De fiecare dată sunt alături de ei aici, și la primul și la al doilea, și la al treilea și la ultimul o să fiu împreună cu dânșii fiindcă am fost împreună trei ani și vrem să susțină cu bine examenul".

Examenele de bacalaureat se vor desfăşura până în data de 20 iunie, iar rezultatele vor fi afişate, la centrele de BAC, în data de 27 iunie. Elevii care nu vor fi de acord cu notele obținute, le vor putea contesta în termen de 48 de ore. De la începutul sesiunii, cinci elevi care au încercat să copieze au fost eliminaţi din sală. Ei urmează să susţină examenul abia la anul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu