Emoții de nedescris la Gala Edelweiss. Vlad Plahotniuc a oferit în dar o casă unei familii cu trei fetițe, crescute doar de tată (FOTO)

Embed:

Seară plină de emoţii şi visuri împlinite pentru mai multe familii care au fost eroii Galei Edelweiss, ajunsă la a patra ediție. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss şi-a invitat prietenii la sărbătoare pentru a se bucura împreună de surprizele pregătite în ajun de Crăciun.

Nu doar persoanele care au primit daruri au fost impresionate până la lacrimi, dar și cei aproape 2.000 de invitați.

În holul Palatului Național, unde a avut loc evenimentul, a predominat o atmosferă de poveste. Orchestra Moșilor Crăciun i-a impresionat pe oaspeți.

Gala a început cu o piesa emoționantă interpretată de Amelia Uzun şi Ana Cernicova.

După ce s-au aprins luminițele pe brad, echipa "Edelweiss" a primit urători.

"Din an în an suntem tot mai mulţi, mai mulţi beneficiari, mai mulţi parteneri, mai mulţi oameni cu suflet mare pe care noi cei din echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc îi considerăm prieteni", a menţionat Lidia Cucoş, director executiv al fundației Edelweiss.

Emoțiile au culminat când Zâna Surprizelor, Andreea Marin, a relatat câteva povești care i-au sensibilizat pe cei adunați în sala Palatului Național. Soții Costandache și cele trei fete ale lor din satul Lărguţa, raionul Cantemir, nu și-au putut stăpâni lacrimile de bucurie. Ei au fost primii eroi ai serii, surprinși de echipa "Edelweiss"

Astăzi zâmbesc și au cui spune mamă și tată. Povestea celor trei surori putea să aibă un final tragic, după ce mama biologică le-a abandonat.

"Le-au lăsat o cratiţă de făină de păpuşoi, o jumătate de căldare de apă şi un borcan de dulceaţă. Cu asta au stat fetiţele o săptămână. Sunt trei ani de când fetiţele sunt la noi şi nici acum nu a întrebat nimeni de ele. Casa e mai caldă şi suntem fericiţi alături de ele", a spus Sofia Costandache, beneficiară Edelweiss.

Iar Ignat Săndulescu din satul Cruglic, raionul Criuleni, un alt protagonist al galei, nici nu și-a imaginat că în ziua în care a împlinit 100 de ani, 2000 de oameni îi vor cânta la unison “La mulți ani!".

La rândul său, Moș Ignat le-a urat tuturor să ajungă la o vârstă venerabilă: "Să aibă o viaţă lungă, să fiţi sănătoşei, fără durere să trăiască, fără primejdii".

Și Bogdan Roșca, un băiat de 13 ani din orașul Soroca, și-a văzut visul împlinit. După ce ani de zile trombonistul a cântat la un instrument asamblat din bucăți, băiatul a avut parte de o dublă surpriză - a primit în dar un instrument nou și a cântat pe scena Palatului Național, acompaniat de orchestra Moșilor Crăciun.

Bogdan va beneficia și o bursă lunară de 2.000 de lei pentru o perioadă de doi ani ca să-și poată continua studiile la școala muzicală din oraș.

"Dorinţa mea cea mai mare, aş vrea să avem camera noastră. Eu cresc, stăm toţi într-o cameră. Dimineaţa îmi vine greu, trebuie să mă duc ori la bucătărie să mă schimb". Acesta este visul Andreei, fata cea mai mare a familiei Rusu din satul Selemet, o adolescentă de 13 ani, care s-a maturizat mult prea devreme.

De două luni, ea și surorile sale de 9 și 3 ani sunt crescute doar de tată. Mama lor a fost răpusă de cancer. Trăiesc modest, într-o singură cameră. Povestea lor a impresionat întreaga sală, inclusiv şi pe ministrul Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Familia a avut parte de o surpriză, care a lăsat-o fără cuvinte și a venit chiar din partea fondatorului Edelweiss:

"– Ce e asta?
- O cheie.
- E clar că e o cheie, dar ce deschide aceasta cheie.
– Haideţi să vă spun eu ce deschide. Haideţi să vedem mai bine. Să privim spre ecran.
– Acesta este noua voastră casă".

"E o casă care vă oferă o altă viaţă. O casă în care sper că ne vei invita şi pe noi cu colegii de la "Edelweiss la sărbătoarea de casă nouă", a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.

"Nici nu am cuvinte. Vă spun mulţumesc. Tare, tare mult", a spus tatăl fetelor.

"Chiar şi în cele mai grele momente ale vieţii trebuie să îţi păstrezi speranţa, să crezi, să lupţi. Eu sunt aici ca să aduc aceea doză de bucurie, poate o rază de lumină atât cât voi putea eu", a precizat Vlad Plahotniuc, fondatorul "Edelweiss".

Casa a costat jumătate de milion de lei. Fundația Edelweiss a avut grijă să aducă familiei cele necesare pentru noua locuință, dar și daruri pentru fiecare dintre surori.

Seara poveștilor de viață impresionante s-a încheiat cu oda Fundației Edelweiss.

La finalul galei, interpretul român Horia Brenciu și trupa sa au susținut un concert.

Timp de opt ani de când a fost înfiinţată, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a ajutat 427.709 de oameni.

Telespectatorii vor putea urmări Gala Edelweiss la TV- transmisiunea evenimentului integral: 

La Prime pe 22 decembrie, ora 18:15, la Canal 2, Gala Edelweiss va putea fi urmărită pe 23 decembrie, ora 19:30, iar la Canal 3 pe 29 decembrie, ora 20:30.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu