Emmanuel Macron: Aznavour a însoţit bucuriile şi tristeţile a trei generaţii

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu legendarului cântăreţ Charles Aznavour, care a murit luni la 94 de ani, despre care a spus că a fost cel care "ne-a însoţit bucuriile şi tristeţile de-a lungul a trei generaţii", scrie agerpres.ro

"Profund francez, deşi legat visceral de rădăcinile sale armene, recunoscut în lumea întreagă", a scris preşedintele pe contul său de Twitter, la puţin timp după ce s-a aflat decesul cantautorului unor piese ca 'La Boheme' sau 'For me formidable'.

Macron a mărturisit că îl invitase pe Aznavour la Summitul Francofoniei la care urmează să participe săptămâna viitoare în capitala Armeniei, Erevan, unde reputatul artist trebuia să cânte.

"Împărtăşim cu poporul armean doliul poporului francez", a precizat preşedintele Macron.

Aznavour, care după şapte decenii de carieră era una dintre vocile cele mai iubite ale Franţei şi recunoscute în întreaga lume a murit luni dimineaţă la domiciliul său din sudul ţării după ce se întorsese recent dintr-un turneu în Japonia.

"Compoziţiile sale maestre, timbrul vocii şi strălucirea sa unică vor rămâne pentru mult timp în amintirea noastră", a adăugat preşedintele despre marele artist care a fost foarte activ şi care avea programate mai multe concerte în următoarele luni, primul fiind la 26 octombrie la Bruxelles.

La rândul său, fosta actriţă Brigitte Bardot i-a adus un omagiu lui Charles Aznavour pe care l-a considerat "unul din ambasadorii talentului nostru în lume", într-un text trimis luni AFP.

"A fost Asul nostru nemuritor. Asul poeţilor noştri. Asul cântecului francez. Asul popularităţii noastre. Asul ambasadorilor talentului nostru în lume. El va rămâne pe veci 'As...navour'", a scris Brigitte Bardot de la reşedinţa sa din Saint-Tropez (Var).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu