Eminem a înregistrat un record istoric. Primul artist cu nouă albume consecutive pe primul loc în topul britanic

"Kamikaze", noul album surpriză lansat de Eminem, a urcat vineri pe primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie, ajutându-l astfel pe rapperul american să depăşească un record istoric, pe care îl împărţea cu grupul ABBA şi trupa Led Zeppelin, care au avut cele mai multe albume consecutive ce au ajuns pe primul loc în clasamentul britanic, informează AFP, scrie agerpres.ro.

"Kamikaze" este cel de-al nouălea disc consecutiv lansat de Eminem care a urcat pe prima poziţie în clasamentul vânzărilor de albume din Marea Britanie, potrivit organizaţiei care întocmeşte acest top săptămânal, UK Official Charts Company.

"Asta înseamnă că pot să îmi spun Sir Eminem?", a declarat, în glumă, artistul american, în vârstă de 45 de ani, al cărui nume real este Marshall Mathers III. Răspunsul oficial al organizaţiei britanice este negativ: rapperul din Detroit trebuie să devină mai întâi un supus al reginei Elisabeta a II-a şi să fie apoi ridicat la rangul de cavaler înainte de a putea să folosească titlul de Sir.

Eminem, pentru care "Kamikaze" este al 10-lea album solo, împărţea până vineri recordul de opt albume consecutive ajunse pe primul loc în topul britanic cu trupa rock Led Zeppelin (din 1979) şi cu grupul suedez ABBA (din 1982).

Singurul artist din lume care deţine mai multe albume - 10 - ajunse pe primul loc în topul britanic este Robbie Williams, însă această performanţă nu a fost stabilită de discuri consecutive, potrivit Press Association.

Eminem a stabilit noul record deşi precedentul lui disc, "Revival", i-a dezamăgit pe criticii de specialitate şi pe admiratorii starului american, care i-au reproşat artistului că s-a înconjurat de staruri pop, precum Ed Sheeran şi Beyonce, pentru a explora un univers muzical mult prea diferit faţă de stilul său.

Lista de colaboratori de pe "Kamikaze", lansat pe 31 august, la doar opt luni după precedentul album, este mai puţin prestigioasă, dar a permis acestui LP - ce conţine 13 piese - să câştige în coerenţă şi sobrietate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu