Elveţia va dubla suportul financiar pentru Republica Moldova

Embed:

Asistenţa financiară acordată Republicii Moldova de Elveţia va creşte de la 30, la 55 de mln de franci elveţieni, în următorii trei ani. Banii vor fi folosiţi pentru sprijinirea proiectelor în domeniile sănătăţii, aprovizionării cu apă şi migraţiei. Intenţia a fost împărtăşită de reprezentanţii elveţieni în cadrul întrevederilor cu preşedintele Legislativului, Igor Corman.

Aflată într-o vizită de lucru în Elveţia, Igor Corman a abordat în cadrul întâlnirilor subiecte ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale, situaţia politică internă şi evoluţiile în regiune.

Ţinând cont de faptul că Elveţia deţine în 2014 preşedinţia OSCE, în cadrul întrevederilor s-a discutat şi despre situaţia regiunii transnistriene şi negocierile în formatul 5+2. Igor Corman a propus organizarea unei vizite în RM a Preşedintelui Confederaţiei Elveţiene, Didier Burkhalter în viitorul apropiat.

În această vizită, şeful legislativului este însoţit de deputatul PLDM, Valeriu Streleţ şi de deputatul PLR, Ion Hadârcă.

Pe agenda vizite din Elveţia, delegaţia RM a mai avut întrevederi cu: Președintele Consiliului Național, Ruedi Lustenberger, Președintele Consiliului Statelor, Hannes Germann, Președintele Delegației elvețiene la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Fathi Derder, Președintele Delegației elvețiene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Doris Fiala, Președintele Delegației Adunării Federale la Adunarea Parlamentară a OSCE, Andreas Aebi, precum și Directorul Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare, Martin Dahinden.

Vizita lui Igor Corman în Elveţia se va încheia miercuri, 5 martie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu