Elon Musk primește consultanță financiară pentru retragerea companiei Tesla de la bursă

Șeful Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că banca Goldman Sachs și fondul de investiții Silver Lake acordă consultanță financiară pentru planul său de a retrage constructorul de bursă, potrivit Reuters. Anunțul său inițial, privind retragerea de pe bursă, a dat naștere la procese din partea investitorilor și o investigație din partea autorităților, scrie automarket.ro.

Elon Musk pare foarte hotărât să meargă înainte cu planul prin care Tesla va fi retrasă de pe bursa americană. Șeful constructorului de mașini electrice susține că Tesla primește consultanță financiară în acest sens, însă investitorii sunt sceptici cu privire la viabilitatea acestui plan.

Potrivit Reuters, fondul Silver Lake oferă consultanță pentru încheierea unui acord fără compensații, însă fondul nu a fost angajat oficial în calitate de consilier financiar. Totodată, Silver Lake nu ar discuta în prezent despre o participare a sa la acest acord în calitate de investitor. Reprezentanții Silver Lake și Goldman Sachs au refuzat să comenteze.

Săptămâna trecută, Elon Musk a șocat piețele financiare anunțând pe Twitter că se gândește să retragă Tesla de la bursă pentru 420 de dolari pe acțiuni. Acțiunile Tesla au încheiat tranzacțiile de luni la prețul de 356.41 de dolari pe unitate.

Tot Musk a reiterat sprijinul oferit de managerul fondului suveran saudit pentru retragerea Tesla de la bursă.

Potrivit lui Musk, fondul suveran al Arabiei Saudite l-a abordat în mod repetat, în ultimii doi ani, pentru a trece Tesla în proprietate privată, iar cea mai recentă întâlnire a avut loc după ce acest fond a cumpărat o participație de aproape 5% la Tesla.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu