Elicopterul din Moldova, atacat în Afganistan: Imagini VIDEO, surprinse după incident

Embed:

Pe internet au apărut imagini video, în care apare elicopterul înregistrat în Republica Moldova, dar care a fost atacat în Afganistan. 

CITEŞTE ŞI: DETALII NOI despre elicopterul din Moldova, atacat în Afganistan: A fost atacat cu un aruncător de grenade, în timp ce se afla la sol

Totodată, în presă au apărut informaţii despre proprietarul aeronavei. Potrivit deschide.md, este vorba despre compania Aim Air SRL, înregistrată în Republica Moldova, care prestează servicii pentru forţele aeriene ale Afganistanului. Aceasta are un singur asociat - Victor Mighic. Administrator este colonelul Oleg Coroi, care pe profilul de pe Linkdin apare ca pilot la Aeroportul Internaţional Marculeşti, iar anterior a fost comandantul bazei aviatice.

PUBLIKA.MD aminteşte că un elicopter model MI-8 al unei companii din Republica Moldova a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând poduse alimentare. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care doi originari din Ucraina au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

loading...

Lasă un comentariu