ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT LA CANTEMIR. Premierul Dacian Cioloş îi mulţumeşte premierului Pavel Filip

Embed:

Echipa de investigaţie din România a ajuns, în această dimineaţă, în satul Haragîş din Cantemir, acolo unde a avut loc catastrofa aviatică. Specialiştii români şi moldoveni investighează cauzele care au dus la producerea accidentului.

Între timp, prim-ministrul României, Cioloş Dacian, a venit cu un mesaj privind cazul prăbuşirii elicopterului SMURD la Cantemir

"Am discutat ieri cu premierul Filip şi sigur cu domnul ministru Ţoba. Astăzi dimineaţă şi cu domnul ministru Voiculescu. Aseara s-au deplasat două echipaje de la Ministerul de Interne de la Crimimalsitică, împreună cu un procuror de la Parchetul Genera lde la noi. Au ajuns astăzi dimineaţă la locul faptei, sunt acolo şi au început activitatea împreună cu colegii moldoveni. Aseara şi azi noapte târziu s-a finalizat un protocol între Parchetul Generaldin România şi Parchetul General din Moldova, care să permită specialiştilor români să participe la anchetă şi nu doar să asiste. E foarte probabil după câte am înţeles, autorităţile moldovene chiar ar fi de acord ca autorităţile române să preia complet controlul anchetei", a precizat premierul român.

Totodată, Ciolaş Dacian a adus mulţumiri premierului Pavel Filip: "Vreau să-i mulţumesc pe această cale domnului prim-ministru Filip pentru modul exemplar în care s-au mobilizat autorităţile din Republica Moldova, cel puţin până acuma, pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede şi să clarificăm cât mai repede condiţiile în care a avut loc acest accident", a adăugat Cioloş.

De dimineaţă, la locul nenorocirii a ajuns şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafad.

ZI DE DOLIU ÎN MOLDOVA în memoria victimelor CATASTROFEI AVIATICE din Cantemir (VIDEO/FOTO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu