Elicopter prăbuşit peste o casă: 12 persoane decedate

Doisprezece soldaţi turci din cadrul Forţei Internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF) au murit după ce elicopterul lor s-a prăbuşit în apropiere de Kabul, informează gândul.info.

Incidentul s-a produs astăzi, acesta fiind cel mai grav bilanţ pentru Turcia de la mobilizarea trupelor sale în Afganistan.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Statului Major al armatei turce, aparatul este de tip Sikorsky şi făcea parte din ISAF, iar "cauza incidentului va fi determinată după o anchetă".

Turcia, singurul stat NATO cu populaţie majoritar musulmană, dispune în prezent de aproximativ 1.800 de militari în Afganistan, mobilizaţi la Kabul, în provincia vecină Wardak şi în nord, care nu participă la lupte, însă efectuează misiuni de patrulare.

În octombrie, Ankara a prelungit cu un an misiunea Comandamentului său regional de la Kabul (RCC) în cadrul ISAF. În 2009, doi militari turci din ISAF, între care un colonel, au fost ucişi într-un accident rutier în Afganistan.

Turcia refuză să lupte împotriva insurgenţilor islamişti din Afganistan, pentru a nu răni oameni de aceeaşi religie, musulmană, într-o ţară cu care are legături istorice strânse.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu