Elicopter PRĂBUŞIT în Japonia: 9 oameni au murit

Nouă persoane, aflate la bordul unui elicopter al securității civile nipone, au murit după ce aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din Japonia, vineri, anunță autoritățile nipone sâmbătă.

Bilanțul oamenilor morți a ajuns la 9. Inițial, autoritățile au anunțat decesul a doi oameni, imediat după prăbușirea elicopterului într-o zonă montană din estul țării. Corpurile altor 7 oameni au fost descoperite la locul prăbușirii aparatului, când operațiunile de căutare au fost reluate, sâmbătă dimineața, în cadrul lor fiind mobilizați 160 de polițiști, militari și salvatori, scrie libertatea.ro

Echipajul elicopterului avea misiunea să inspecteze un traseu de drumeţii în munţi. Victimele sunt pilotul, mecanicul, un reprezentant al prefecturii, pompieri şi pasageri.

Cauza prăbușirii nu este momentan cunoscută. Condițiile meteorologice nu sunt luate în considerare, întrucât vântul nu era suficient de puternic pentru a provoca accidentul, deși era înnorat.

Elicopterul este folosit din 1997 și avea la câtiv 7.000 de ore de zbor. Aparatul urma să fie scos din serviciu în 2020.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu