Elevii unui liceu din Capitală au fost învățați de către un echipaj de pompieri cum să se apere de foc (FOTO)

Mai multe clase cu elevi din cadrul Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din municipiul Chișinău au fost instruiți la capitolul bazele securității vieții de pompierii Detașamentului salvatori și pompieri Râșcani.

Lecțiile s-au desfășurat inițial în clase unde salvatorii le-au explicat copiilor normele de prevenire a incendiilor, reacționarea corectă în caz de situații de risc, dar și consecințele care pot surveni într-o situație excepțională. Mai mult, angajații IGSU au vorbit despre cum pot elevii să se protejeze de incendii, dar și cum pot preveni o situație de criză.

Totodată copii au avut parte și de vizionarea mai multor filmulețe care aveau la bază mesaje de prevenire a riscurilor, dar și reacționarea corectă în caz de seism sau alte situații excepționale.

După ce elevii au comunicat în clase, aceștia au fost invitați afară unde erau așteptați de echipe de pompieri cu autospeciale de intervenție. Aici salvatorii le-au permis copiilor să testeze echipamentul din dotare, dar și le-au prezentat autospecialele de intervenție la incendii. La lecțiile de prevenire a riscurilor organizate de pompieri au participat peste 120 de copii cu vârste între 10 – 16 ani.

Potrivit IGSU astfel de instruiri au loc sistematic în instituțiile de învățământ din țară și au drept scop pregătirea copiilor în domeniul bazelor securității vieții. Pentru ca tânăra generație să fie instruită în domeniul prevenirii riscurilor Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI organizează în fiecare an la nivel regional și republican tabere cu genericul “Școala Bărbăției”, unde copii învață și deprind noi tehnici de prevenire și reacționare corectă în situații excepționale.

În anul 2018 la nivel republican în astfel de activități au fost implicați peste 1300 de copii din toată țara.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu