Elevii unui liceu din Capiatlă au decis să-și deseneze singuri o trecere de pietoni în preajma instituției AFLĂ DE CE

Embed:

Pentru că nu au trecere de pietoni în faţa şcolii, au decis să şi-o facă singuri. Este vorba despre elevii Liceului "Chiril şi Metodii" din Capitală, care încearcă să-şi rezolve, astfel, problema siguranţei rutiere în preajma instituţiei. Aceştia au fost ajutaţi de către membrii unei organizaţii auto din Chişinău.

Elevii speră ca în curând să aibă treceri de pietoni reale lângă liceul lor.

"Îmi este frică să traversez această stradă, deoarece zilnic se circulă intens. Dacă vom avea trecere de pietoni, vom veni în siguranţă la şcoală", a spus un elev.

Profesorii liceului spun că s-au adresat verbal autorităţilor locale pentru amenajarea unor treceri de pietoni.

"La această intersecţie, trecerea de pietoni este foarte necesară. În preajma şcolii sunt patru intersecţii şi doar un semafor", a precizat Tatiana Roșca, profesoară.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că nu au primit nicio solicitare în acest sens.

"La ziua de astăzi au fost executatea lucrări la circa 140 de şcoli, treceri pietonale în preajma instituţiilor de învăţământ care au parvenit pe parcursul lunii august. În urma solicitărilor au fost executate toate lucrările, adică la momemntul dat solicitări nu mai avem", a punctat Eugen Vîrlan, şef sectorul organizare a circulaţiei Exdrupo.

Potrivit Poliţiei Rutiere, în primul semestru al acestui an au fost înregistrate 245 de accidente cu implicarea copiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu