Elevii moldoveni au câştigat trei medalii la Olimpiada Internaţională Franceză desfăşurată în Armenia

Embed:

Statutul Moldovei de ţară francofonă a fost reconfirmat la Olimpiada Internaţională de Limbă Franceză, organizată în Armenia.

Ţara noastră a câştigat trei medalii, una de aur şi două de bronz, la această prestigioasă competiţie. Camelia Saranciuc, elevă la Liceul Teoretic "Ion Creangă" din Capitală, s-a întors cu premiul cel mare.

" Sunt pasionată de limba franceză, pentru că este lumea în care trăiesc și motivul pentru care am ajuns la Olimpiada Internațională la Limba Franceză și am luat medalia de aur", a spus Camelia Saranciuc, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză.

Camelia studiază limba franceză încă de când era în clasa a doua. Timp de zece ani, ea a făcut cursuri suplimentare. La concursul din Armenia, eleva a susținut o probă orală şi una scrisă.

"În momentul în care eram la premiere și s-a spus că locul întâi este Moldova, Saranciuc Camelia, pentru câteva secunde, am rămas pe loc. Trebuia să mă ridic, dar stăteam pe loc și nu-mi venea a crede", îşi aminteşte Camelia Saranciuc, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză.

Camelia are planuri mari: să studieze economia la Universitatea Sorbona.

"Întotdeauna, dacă a fost nevoie să se pregătească de o olimpiadă sau de un concurs, mă anunța. Ea este o fată exemplară și perfecționistă și mulți diriginți și-ar dori să aibă în anturajul lor", a declarat Lilia Mihalache, diriginta Cameliei. 

Colegii Cameliei sunt fericiți că au de la cine lua exemplu.

"Noi ne mândrim cu toții. Ea a mers foarte emoționată acolo și se gândea să vină măcar cu locul trei. Când mi-a scris că e locul întâi, era foarte emoționată, dar eu simțeam că o să ia mai mult decât locul trei."

"Ea este un exemplu pentru toată clasa, pentru că e foarte ambițioasă, tinde să fie mereu pregătită de ore."

Grupul care a reprezentat Moldova la concurs a fost format din șase elevi, de la cinci licee din Capitală. Patricia Munteanu învaţă în clasa a XI-a la Liceul Academiei de Științe și s-a întors cu locul trei.

"Dacă mai am încă o șansă ca să plec la anul în Macedonia, pentru că acolo se organizează a patra ediție acolo, sper să reușesc să mă pregătesc bine, ca să reușesc să ating culmile și să obțin aurul", a declarat Patricia Munteanu, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză. 

Elevi din Moldova au participat la Olimpiada Internațională de Limba Franceză pentru a treia oară. În acest an, ei s-au întrecut cu tineri din șase țări.

Lasă un comentariu