Elevii intoxicaţi cu gaz paralizant într-o şcoală din Sângerei rămân internaţi. Ce spun medicii

Embed:

Cei opt copii, care au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu gaz paralizant, în timpul orelor la liceul din satul Rădoaia, raionul Sângerei, rămân sub supraveghere medicală.

Aceştia au fost transferaţi vineri seara la Centrul Mamei și Copilului, după ce starea lor de sănătate s-a înrăutăţit. Medicii susţin că acum copiii sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit poliției, sursa intoxicaţiei este un flacon de spray paralizant care a fost adus la şcoală de o elevă din clasa a noua. După patru zile de la incident, reprezentanții Centrului Raional de Sănătate Publică nu au prelevat probe din lipsă de instrumente.

"S-a stabilit că persoana este elevă în clasa 9-a C, a liceului teoretic Ion Creangă din satul Rădoaia. Gestul eleva îl explică că l-a folosit din curiozitate", a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Sângerei, Efim Juncu.

După incidentul de săptămâna trecută, mama fetei, care muncea în Federația Rusă, a revenit acasă. Femeia este șocată, iar directorul liceului spune că eleva va fi sancționată, în urma unei decizii a consiliului de administrație al instituției.

"Este o elevă foarte bună, cu rezultate foarte bune la reușita școlară. Vine dintr-o familie interesată de soarta copiilor. Nu a vrut desigur să producă un asemenea incident. Am discutat și cu mama acestui elev, care și ea este șocată de cele întâmplate", a menţionat directorul Liceului Teoretic "Ion Creangă" din satul Rădoaia, Vitalie Petrov.

În data de 16 octombrie, opt copii au ajuns în stare gravă la spital, după ce au inhalat gaz paralizant. Copiii au fost evacuaţi din şcoală abia după ce nu mai puteau respira.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu