Elevii, în pregătiri pentru noul an şcolar. Rechizitele, deja în vânzare, iar comercianţii se întrec în oferte (FOTO)

Embed:

A rămas mai puţin de o lună până când copiii vor păşi, din nou, pragul şcolii. Mulţi părinţi preferă să înceapă pregătirile din timp şi nu lasă cumpărăturile pe ultima sută de metri. Magazinele şi pieţele sunt pline deja cu tot ce au nevoie şcolarii: de la rechizite, până la ţinute. 

Rodica Crudu are doi copii şi este pregătită să cheltuie cel puţin 10 mii de lei pentru a-i trimite la şcoală anul acesta. Pentru a se asigura că nu uită nimic, a venit la cumpărături cu lista gata făcută.

"Pentru cea mică practic am luat, deja mergem pe turul doi să spunem aşa cu asta mai mare. Sunt preţurile exagerate, dar asta e, trebuie să te conformezi. Încercăm să vedem ce ne-a mai rămas de anul trecut", a spus femeia.

Vlad este deja în clasa a doua şi ştie de ce are nevoie pentru noul an de studii:

"Uite că ghiozdanul acesta îmi place. Are exact desenele mele preferate şi filmele mele preferate. Am început să me pregătesc de şcoală că tare mii dor de şcoală, sincer".

Deşi preţurile nu sunt foarte mici, părinţii sunt pregătiţi să le ofere copiilor toate cele necesare:

"Un ghiozdan până ce, câteva fustiţe, nişte bluziţe, strictul necesar ce trebuie pentru şcoala unui copil".

"Vreo trei mii de lei cred, poate şi mai mult o să vedem după ce o să cumpărăm".

"Genţi erau şi cu 250, acuma iată sunt 300- 325, 400. Acelea care erau la 250 acuma sunt 300".

Comercianţii se întrec în oferte şi îi atrag pe cei mici cu rechizite pentru toate gusturile:

"Puteţi să găsiţi şi caiete şi ghiozdane cu diferită tematică, minion, spider man, batman, kitty cat. Orice doriţi pentru copilul dumneavoastră".

Preţurile variază în funcţie de model şi calitate. Spre exemplu, un caiet costă între un leu şi 15 lei, în timp ce preţurile pentru un pix încep de la 2 lei. Pentru un ghiozdan, părinţii trebuie să plătească cel puţin 100 de lei, iar cele cu patru roţi costă chiar şi 800 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu