Elevii din şapte şcoli profesionale din ţară învaţă să devină antreprenori

Embed:

Învață nu doar o meserie, dar și cum să câștige bani din ceea ce fac. Vorbim despre elevii din şapte școli profesionale din țară, care sunt instruiţi să devină antreprenori. Modelul este aplicat în premieră în Republica Moldova

Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți este una dintre instituțiile care au posibilitatea nu doar să producă produse de patiserie, dar și să le vândă în școlile și colegiile din vecinătate.

Zilnic elevii produc și vând produse de patiserie în valoare de 1.500 de lei.

Conducerea școlii spune că banii adunați sunt folosiţi pentru procurarea utilajului și a ustensilelor necesare la orele practice, dar și pentru premierea studenților la diverse concursuri.

"Scopul este de a dezvolta spiritul antreprenorial al elevilor în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Veniturile sunt modeste, dar tot ce noi obținem din aceste livrari de produse se investește în dezvoltarea bazei didactice a instituției", a spus directorul Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, Silvia Proţiuc. 

Iar Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, raionul Edineț, a deschis o clinică veterinară.

"Avem la moment 28 de manipulații și manopere veterinare pe care le putem presta clienților noștri care pot fi atât persoane fizice, cât și agenți economici din zonă", a spus directorul adjunct al Colegiului Veterinar Brătuşeni, Ghenadie Frecăuţanu. 

Elevii au posibilitatea să participe zilnic la diferite intervenții veterinare. Mai mult, laboratorul este dotat cu utilaj modern care permite efectuarea mai multor investigații.

La Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni își fac studiile peste 400 de elevi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu