Elevii din clasele primare, cei mai defavorizaţi. Nici jumătate din şcoli nu au cabinete medicale şi săli de sport

Embed:

Doar jumătate dintre şcolile primare din ţară au cabinete medicale, iar mai puţin de 50 la sută dintre aceste instituţii de învăţământ sunt dotate cu săli de sport. Sunt datele Biroului Naţional de Statistică.

Situaţia este mai bună în cazul gimnaziilor şi liceelor, unde există cabinete medicale în proporţie de aproape 80 la sută şi, respectiv, 96 la sută.

Tot copiii din clasele primare sunt cei mai defavorizaţi în ceea ce priveşte accesul la sălile de sport. Acestea există în doar 48 la sută dintre instituţiile primare de învăţământ. În gimnazii şi licee proporţia în acest sens este de 79 şi, respectiv, 93 la sută.

Şi în ceea ce priveşte bibliotecile, elevii claselor primare sunt în dezavantaj. Statistica arată că doar 80 la sută dintre aceste şcoli au o bibliotecă. În acelaşi timp, în gimnazii şi licee aproape toţi elevii beneficiază de serviciile unui bibliotecar.

În Moldova există 1.374 de instituţii de învăţământ primar şi gimnazial. Majoritatea şcolilor sunt în proprietate publică, iar 18 licee sunt private.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu