"Elevii care au obţinut calificativul eliminat la BAC au COPIAT"

Embed:

Au copiat şi de aceea au obţinut calificativul "eliminat" la unele discipline. Este explicaţia preşedintelui Agenţiei de Evaluare şi Examinare, Adrian Ghicov, pentru unii elevi care au susţinut examenele la Centrul de Bacalaureat de la liceul "Constantin Negruzzi".

Potrivit autorităţilor, elevii care au obţinut calificativul "eliminat", pe motiv că ar fi copiat, încă nu şi-au văzut lucrările, dar vor putea depune contestaţii.

"La liceul Constantin Negruzzi s-a produs o copiere la anumite examene, la limba şi literatura română - mai multe lucrări total sau parţial identice. Toate lucrările vor fi puse la dispoziţia candidaţilor, printr-o cerere pe care vor avea ocazia să o scrie luni. Totul poate fi contestat, suntem într-o procedură regulamentară", a declarat Adrian Ghicov.

Între timp, sute de elevi depun contestaţii, nemulţumiţi de notele pe care le-au primit la examene. Peste 160 de lucrări de la Centrul de Bacalaureat organizat în cadrul liceului "Miguel de Cervantes" vor fi reevaluate. Majoritatea sunt la geografie, istorie şi limba română.

"Vreau să dau contestaţie la istorie, pentru că cred că pot să am o notă mai mare. Am luat 7 şi nu sunt mulţumită. Am comparat cu baremul de notare şi consider că la eseu s-ar putea cu două puncte mai mare sau poate trei", a spus Lilia Moscovteţ, elevă la liceul "Vasile Alecsandri".

"Nu s-a luat în considerare ceea ce am scris. Şi sunt sigură că am scris foarte bine, fiindcă am participat la foarte multe olimpiade şi concursuri, de exemplu, la limba română", a menţionat Sabina Saviţchi, elevă la liceul "Vasile Alecsandri".

"Din 267 de candidaţi care au susţinut examenul în centrul nostru, peste 200 s-au adresat. În rezultatul cercetării lucrării de către candidat, sunt depuse aproape 160 de cereri pentru ca lucrările să fie reevaluate", a informat Ala Iliev, preşedinte al centrului de BAC, liceul "Miguel de Cervantes" .

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu