ELEVII AR PUTEA ÎNVĂŢA ONLINE. Câţiva tineri vor să creeze o platformă pentru studii

Embed:

Trei tineri care îşi fac studiile în afara ţării au venit cu o idee inovativă pentru Moldova. Aceştia vor să creeze o platformă unde vor fi postate filmuleţe realizate de profesori, cu toate temele pe care le trec liceenii la anumite discipline, conform programei şcolare.

În aşa fel, cei care nu au înţeles tema la şcoală sau au lipsit de la lecţie vor putea învăţa online.

"Existenţa unei astfel de platforme ar însemna că elevul în orice moment când are acces la internet, poate să acceseze tot materialul academic online Este mai ales pentru faptul că în unele localităţi, este lipsă de profesori, iar această platforma ar putea să ajute", a spus GLEB VIZITIU, elev.

Cei trei tineri au venit în faţa legislatorilor cu mai multe exemple pe care le-au filmat ei pentru a demonstra cum ar funcţiona platforma. Conform conceptului, unii profesori ar urma să înregistreze filmuleţe pe anumite subiecte din programa şcolară, pe care ar urma să le plaseze pe site-ul dedicat.

Pentru început, pe platforma se vor găsi doar teme abordate la disciplinele: Matematică, Fizică, Chimie şi Biologie. Ulterior însă ar putea apărea şi altele.

"Cam aşa arată platforma. Alegem obiectul de care avem nevoie, spre exemplu: Matematica. Avem clasele 10, 11,12. Şi alegem care temă vrem s-o vedem, învăţăm", a spus ANA VIZITU, elevă.

Iniţiativa a fost salutată de membrii comisiei parlamentare Educaţie.

"Asta ne-ar permite să rezolvăm şi problema legată de lipsa cadrelor didactice.Din partea Parlamentului veţi avea susţinere deplină, ce e necesar de modificat în legislaţie pentru ca să fie posibilă implementarea acestuia, noi vom oferi aportul", a spus ADRIAN LEBEDINSCHI, preşedintele Comisiei educaţie.

Pentru a putea fi pusă în aplicare, iniţiativa trebuie să treacă de Guvern şi de Parlament.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu