Elevi şi profesori, remarcaţi la evenimente naționale și internaționale, premiați în cadrul unei gale

Embed:

60 de elevi şi profesori de la şcolile de artă, remarcaţi la evenimente naționale și internaționale, au fost premiați la Gala Festivalului tinerelor talente "Moldova creativă-25", care a avut loc la Muzeul Naţional de Arte. Laureaţii au primit diplome și bani, iar fondul total de premii a fost de 180 de mii de lei. Distincţiile au fost înmânate de ministrul Culturii, Monica Babuc. 

Cei care s-au învrednicit de aceste premii importante au muncit foarte mult pentru a obţine succese.

"Să spun sincer nu conta dacă voi fi premiată sau nu voi fi premiată conta că am fost aici și am participat să spunem și am cântat pentru lume. Arta este destul de grea dar e foarte frumoasă", a spus Iuliana Coşuleanu, laureată.

"Nu ne-am așteptat e o surpriză foarte plăcută din partea ministerului Culturii și foarte mult ne bucurăm pentru faptul că oamenii din cultură care defapt sunt și niște entuziaști în acest domeniu", a menţionat Natalia Dimitraşco,  profesoară de teatru, Criuleni.

În cadrul evenimentului, ministrul Culturii, Monica Babuc, a vorbit despre realizările din ultima perioadă a instituţiei pe care o conduce:

"Covorul Românesc, covorul Basarabean inclusiv este acum parte a patrimoniului cultural universal internațional. Și dacă înțelegem că din acest patrimoniu fac parte ceva mai puțin de 200 de articole, putem să fim mândri că cel puțin două fac parte din cele mai reprezentative mostre".

Gala a fost organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a Culturii, marcată anul acesta printr-o serie de festivităţi în 14 și 15 ianuarie.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu