Elevi aflaţi în PERICOL! INCREDIBIL când vor marca autorităţile trecerile de pietoni de lângă şcoli (VIDEO)

Embed:

Trecerile de pietoni din preajma liceelor din Capitală vor fi vopsite când elevii vor ieşi în vacanţă. Autorităţile spun că în acest an licitaţiile pentru desemnarea companiei care va executa lucrărie de marcare a drumurilor vor fi încheiate abia la sfârşitul lunii mai. Din cauza neglijenţei responsabililor, elevii îşi pun, însă, zilnic, viaţa în pericol, atunci când traversează strada. 

Sute de zebre din faţa instituţiilor de învăţământ din Capitală nu oferă siguranţă elevilor. În unele situaţii, copiii sunt nevoiţi să înconjoare sute de metri, pentru că trecerile se află la distanţe mari. Este şi cazul elevilor de la liceul "Mircea Eliade" din centrul oraşului:

"Este cam periculos. Este zebra şi atât. Erau într-un timp câţiva poliţişti care monitorizau, însă acum nu mai este şi asta e o problemă."

În alte situaţii, trecerile pentru pietoni nici nu sunt marcate.

Trecerea de pietoni din faţa liceului "Titu Maiorescu" este o adevărată capcană pentru elevi. Deşi în apropeiere sunt instalate indicatoare rutiere de avertizare, soferii circulă cu viteză mare, iar pe şosea nici urmă de marcaj:

"Maşinile circulă cu viteză excesivă şi nu cedează trecerea. Au fost şi situaţii când elevii au fost loviţi pe zebră."

"A fost un caz când un copil a fost călcat pe picior. Din fericire, trauma nu a fost gravă. În acest an au fost două accidente. Copiii sunt stresaţi", a spus asistentul medical de la Liceul "Titu Maiorescu", Ludmila Grigoriu. 

Întâmpină dificultăţi, până ajung la ore şi elevii de la liceul "Miguel de Cervantes":

"Ar trebui să fie mai vizibil, pentru că treceerea de pietoni nu prea se vede şi semnul să fie nu după copaci, dar într-un loc vizibil pentru şoferi. Dacă suntem în vacanţă ce ne mai trebuie, nu venim la şcoală. "

Autorităţile nu văd o problemă din faptul că vopseaua va fi aplicată pe zebre la sfârşitul anului şcolar.

"Este o procedură legată de achiziţii publice care durează un pic, dar nu ţine de noi. Au fost reţineri în privinţa bugetului", a declarat reprezentantul  Direcţiei Transport Chişinău, Ștefan Racu. 

Mai grav este că pe unele porţiuni şoferii pot doar presupune că sunt obligaţi să cedeze trecerea.

Chiar în plin centrul Capitalei, în faţa Primăriei, indicatorul pentru trecerea de pietoni stă ascuns sub ramurile copacilor, iar marcajul este şters.

În acest an, Primăria Capitalei va cheltui aproape şase milioane de lei pentru marcaj şi indicatoare rutiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu