Eleganță și rafinament. Elita Moldovei prezentă la un Bal de Caritate organizat la Chişinău (VIDEO)

Embed:

Eleganță și rafinament la cea de-a șasea ediție a Balului Anual de Caritate, organizat de Fundația Hospice Angelus, în frunte cu Prințesa Marina Sturdza. La eveniment a fost prezentă elita Moldovei, dar și invitați de peste hotare, care au contribuit la colectarea fondurilor pentru bolnavii incurabili. 

Fundația Hospice Angelus oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă la domiciliu. Din donațiile făcute de către invitații la bal, sunt colectate în jur de 25 la sută din fondurile necesare pentru anul viitor.

"Sprijinul pe care îl dăm este important nu doar pentru cei atinși de boală dar și pentru familiile lor. Evenimentul acesta este și important pentru că adună moldovenii împreună într-un țesut național ca să le ajutăm semenilor", a declarat prințesa Marina Sturdza.

"Anul trecut am acumulat peste 28.000 de euro, așteptăm o sumă similară și anul acesta", a menţionat directorul colectare de fonduri Raluca Munteanu.

La eveniment au fost prezenți peste 200 de reprezentanți ai misiunilor diplomatice şi organizațiilor internaționale, oficiali moldoveni și oameni de afaceri. Ei au achitat o taxă de participare de 85 de euro, iar unii au contribuit și cu lucruri care au fost scoase la licitație.

"Parlamentul a mai participat la acțiuni de genul acesta. Chiar anul trecut au fost colectate peste 90.000 de lei, salariul unui deputat și funcționarilor și eu sper că și anul acesta vom reuși la fel", a spus preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

"Acest tip de eveniment este un semn bun că oamenii se adună la un loc pentru acte de caritate şi acest lucru este minunat", a menţionat șeful delegației Uniunii Europene în Moldova Pirkka Tapiola.

"Astăzi am donat două tablouri brodate cu biser. Se numește "Calipso" și "Pasărea fericirii". Sunt puse prețuri inițiale de 70 de euro", a declarat o participantă.

"Societatea moldovenească începe să înțeleagă importanța actelor de caritate și asemenea evenimente ar trebui să fie salutate", a spus o femeie.

Fundația Filantropică Hospice Angelus Moldova a fost creată în anul 2000.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu