ELECTORALA în SUA: Trump şi Clinton rămân favoriţii celor două partide

Embed:

Magnatul imobiliar Donald Trump şi fosta secretară de stat a SUA Hillary Clinton rămân favoriţii Partidului Republicanilor şi, respectiv, al Democraţilor în cursa pentru Casa Albă.

La alegerile preliminare de sâmbătă, Donald Trump şi contracandidatul său Ted Cruz au câştigat câte două state. De cealaltă parte, Hillary Clinton a obţinut victorie într-un singur stat, iar oponentul său Bernie Sanders a învins în alte două.  

Favoritul republicanilor Donald Trump a câştigat alegerile preliminare în statele Kentucky şi Louisiana, în timp ce contracandidatul său Ted Cruz a obţinut victorii în Maine şi Kansas. Iar senatorul din Florida Marco Rubio nu a reuşit să obţină niciun stat.

''Consider că Marco Rubio a avut ghinion noaptea trecută. I-aş recomanda să se retragă din cursă. Mi-ar plăcea să lupt faţă în faţă cu Ted Cruz. Ar fi foarte distractiv pentru că Ted nu poate câștiga în New York, New Jersey, Pennsylvania sau în California. Vreau să rămânem în doi în această cursă", a declarat Donald trump.

De cealaltă parte, democrata Hillary Clinton a ieșit învingătoare în Louisiana, însă a pierdut în fața lui Bernie Sanders în Kansas și Nebraska. Fosta secretară de stat a SUA şi-a felicitat oponentul cu această ocazie.

''Vreau să îl felicit pe senatorul Sanders pentru campania sa electorală puternică. Sunt entuziasmată de faptul că numărul delegaţilor a crescut şi sunt recunoscătoare tuturor celor care ne-au susținut", a afirmat Hillary Clşinton.

Republicanul Donald Trump a învins până acum în nouă state americane, iar democrata Hillary Clinton a obţinut victorii în opt state. Cei doi ar putea deveni contracandidaţi la alegerile prezidenţiale din Statele Unite din luna noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu