EL MILIONAR, EA SĂRACĂ! Mama liderului "DA", Andrei Năstase, adună bani din pensie pentru o operaţie

Embed:

În timp ce fiul, Andrei Năstase, cheltuiește milioane, locuiește în case de lux și se plimbă cu mașini de zeci de mii de euro, mama acestuia adună bani din pensie pentru o intervenție chirurgicală. Cu o casă modestă într-un sat din raionul Telenești, femeia habar nu are că prin conturi deschise pe numele ei, fiul, liderul Partidului "Demnitate și Adevăr", a scos peste cinci milioane șase sute de mii de lei doar în ultimii trei ani.

Săptămâna trecută, portalul Today.md a dezvăluit într-o investigaţie că pe contul mamei lui Andrei Năstase a fost transferată o sumă impunătoare de bani, prin intermediul unei companii offshore. În afară de cei o sută de mii de euro, parveniţi direct de la Aero Flight Limited, pe conturile Anei Năstas au ajuns şi alţi bani de provenienţă dubioasă. În total, din numele mamei lui Andrei Năstase au fost scoase peste cinci milioane 660 de mii de lei. Mama liderului Partidului "DA" a rămas surprinsă să afle despre aceste milioane.

"-Dvs ştiaţi de cele cinci milioane de lei pe care fiul dvs vi le-a transferat? - Doamne, ce milioane? Cine? - Fiul dvs v-a trasferat cinci milioane de lei. –Doamne, care zice, să-l ardă Dumnezeu. - Aţi ştiut de aceşti bani? – Nu, cine v-a spus minciuna asta? - Fiul dvs a spus. - A spus el? Spuneţi-i că nu e drept, nu mi-o pus nimic. Eu trebuie să mă duc acum cu bani de la pensie să-mi fac operaţie", a declarat mama lui Năstase.

Andrei Năstase nu a negat primirea acestor bani, dar nu a vrut să precizeze pe ce i-a cheltuit. Despre aceste sume, a recunoscut că este la curent şi un alt lider al Partidului "DA", Stanislav Pavlovschi.

"A fost date publicității conturile bancare a familiei domnului preșdinte Năstase. Oricum ar fi, băncile care sunt deținătorii acestui secret bancar ei au avut și au responsabilitatea nemijlocită și directă să aigure confidențialitatea depunerilor bancare", a precizat fruntașul Partidului "DA", Stanislav Pavlovschi.

Mai mult, liderul Partidului "DA", în spatele căruia se află interlopii fugari, Țopa, a recunoscut că a înregistrat pe numele mamei sale casa din Capitală, cu o suprafață de aproape 200 de metri pătrați. Potrivit prețului de piață, locuinţa ar costa câteva milioane de lei. În timp ce legal este proprietara casei de milioane din Capitală, mama lui Andrei locuiește modest, purtând haine simple ca și mulți oameni în vârstă de la țară. Într-o poză ea apare desculț, alături de fiul ei milionar.

Oamenii din sat vorbesc despre viața grea pe care o duce femeia: "Ea e bătrână, e vai de capul ei. E singură şi nu cred aşa ceva să fost. E singură şi e greu".

În același timp, consătenii lui Andrei Năstase condamnă acțiunile în care este implicat acesta, inclusiv trecerea unei case de lux pe numele mamei sale:

"Aşa parcă zicea că casă e scrisă pe numele mamei. Cred că s-a gândit că în viitor o scris după mama ca să nu-l tragă la răspundere, eu mă gândesc".

"Nu-mi place deloc de ei, sunt tineri şi au furat. Să întoarcă banii înapoi. Năstase, cu aştia şi cu Filat şi cu toţi".

"L-a luat Filat în primire. Bandă, bandă şi atât. Da ce, nu se vede. Să-l ia la puscărie. Ei nu fură sute, ori mii, dar milioane. Da aştia bani a cui sunt? A noştri "

Investigația jurnaliștilor de la today.md a demonstrat că liderul Partidului "Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, primește sume impunătoare de bani de peste hotare, deține proprietăți importante în țară și în Germania. De asemenea, investigația a arătat cum Andrei Năstase primește indicații de la interlopul fugar, Victor Țopa, care este și nașul său de cununie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu