El Clasico de Moldova: Zimbru – Sheriff

Embed:

Clasicul fotbalului moldovenesc, Zimbru – Sheriff a ajuns la al 49-lea meci în campionat. Ultimul derby s-a jucat pe 26 februarie la Tiraspol, unde Zimbru a pierdut cu 0-1. Acum, galben-verzii sunt gata să răzbune acel eşec.

Primul meci dintre Zimbru şi Sheriff în campionat s-a jucat pe 14 septembrie 1998 şi s-a încheiat nedecis, 0-0. În 48 de meciuri disputate până acum în Divizia Naţională, Zimbru a câştigat 9, iar Sheriff 25. Alte 13 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil tiraspolenilor, 65 la 36.

Sheriff are 10 titluri de campioană. Zimbru – cu două mai puţine. Sheriff a reuşit să câştige 7 Cupe ale Moldovei. Zimbru la fel - cu două mai puţin. Perioada de glorie a Sheriffului ţine de ultimii 10 ani, când a mai obţinut 4 Supercupe naţionale şi două Cupe CSI.

Cel mai categoric scor înregistrat în derbyul Zimbru – Sheriff a fost 3-0. De trei ori s-a impus Sheriff şi o singură dată a câştigat Zimbru. Cele mai multe goluri într-un meci s-au marcat acum trei ani, când Sheriff a bătut cu 4-2. În sezonul 1999-2000, când Sheriff a câştigat primul titlu, Zimbru a învins în ambele partide directe.

Clasicul fotbalului moldovenesc Zimbru – Sheriff se joacă sâmbătă, de la ora 15.00 la Complexul Zimbru din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu