"Ei aşteaptă să mor". Povestea tristă a unei femei căreia apele subterane îi MACINĂ casa

Embed:

În frig şi cu pereţii plini de mucegai. În aceste condiţii locuieşte o femeie de 83 de ani din oraşul Comrat împreună cu fiica sa bolnavă.

Bătrâna spune că dezastrul i-a fost provocat de vecinul său, care acum şase ani a început să-şi ridice o casă în preajmă. Din cauza lucrărilor de construcţie, locuinţa femeii a început să fie inundată de apele subterane. 

Efrosinia Stoianova locuieşte în casă de peste cinci decenii. Acum 10 ani, locuinţa a fost reparată din banii trimişi de peste hotare de fiica mai mare. De şase ani, casa este inundată de apele subterane, după ce vecinul a admis mai multe abateri în construcţia propriei locuinţe.

Bătrâna a suferit recent o intervenţie chirurgicală, iar banii abia îi ajung pentru medicamente.

"Am nevoie de căldură pentru că este vorba de o boală oncologică. Ca să-mi schimb pansamentele trebuie să ies în curte, după care trebuie să stau la cald. Am ajuns într-un hal fără de hal. Ei aşteaptă să mor", spune femeia.

Vecinii familiei Stoianov au fost acţionaţi în judecată, iar magistraţii i-au declarat vinovaţi pentru provocarea acestui dezastru. Inculpaţii susţin că sunt nevinovaţi şi vor ataca decizia instanţei:

"Specialiştii vă vor spune că de vină sunt cei care locuiesc aici, pentru că singuri şi-au provocat aceste probleme. Chiar nu pot găsi bani pentru a face o scurgere?" 

Avocatul familiei Stoianov susţine că are suficiente probe pentru a demonstra totuşi vinovăţia vecinilor.

Din cauza înnămolirii albiei râului Ialpug, problema apelor subterane există în oraşul Comrat deja de peste zece ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu