Egipt: Doi oameni au murit în urma confruntărilor dintre opozanţii şi suporterii preşedintelui

Embed:

Confruntările dintre opozanţii şi suporterii preşedintelui Egiptului, Mohamed Mursi, din faţa Palatul Prezidenţial de la Cairo s-au soldat cu moartea a doi oameni. Alte cel puţin 60 persoane au fost rănite. În timpul manifestaţiei au fost aruncat bombe cu benzină, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Aproape 100.000 de oameni s-au adunat în faţa Palatului Prezidenţial de la Cairo, nemulţumiţi de anunţul privind organizarea, pe 15 decembrie, a referendumului pentru adoptarea unei noi Constituţii. Violenţele au început după ce protestatarii au rupt cordonul de poliţişti şi au înconjurat clădirea.

Între timp, islamiştii plănuiesc să adune în piaţa de lânga palat un milion de oameni, pentru a demonstra opoziţiei că Mohamed Mursi se bucură de susţinerea poporului.

Protestele continuă de aproape două săptămâni. Cu toate acestea, liderii partidului preşedintelui Muhamed Mursi, Frăţia Musulmană, sunt optimişti şi susţin că, după referendum, criza politică se va încheia.

Situaţia a degenerat în Egipt, pe 22 noiembrie, când liderul de la Cairo a emis un decret, care-i conferă puteri depline. Decizia a provocat cele mai mari proteste după căderea regimului Mubarak în 2011.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu