Efrim: Judecătorii cu pufuşor pe botişor au "schelete în dulap"

Judecătorii cu pufuşor pe botişor au anumite schelete în dulap, din perioada guvernării comuniste. Declaraţia aparţine ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, şi a fost făcută într-un interviu pentru Tribuna.

"O bună parte din judecătorii care se simt cu pufuşor pe botişor, cum s-a exprimat domnul preşedinte, Nicolae Timofti, au anumite schelete în dulap din perioada anterioară şi, probabil cei care au guvernat atunci, ar putea să facă publice aceste date în orice moment, iar acest lucru nu le permite să fie independenţi", a menţionat Efrim, fără a da nume. 

De asemenea, ministrul Justişiei spune că fiecare magistrat poate să fie atât de independent, cât îşi doreşte. "Judecătorii au o imunitate absolută şi o garanţie privind inamovibilitatea sa. Poate salariul care-l primeşte nu-i asigură o viaţă decentă, în special celor care trăiesc în municipiul Chişinău, dar, în acelaşi timp, salariile mici nu pot să justifice corupţia judecătorilor. Sunt mai mulţi factori care explică starea de lucruri în justiţie" a conchis Oleg Efrim.

Publika.md aminteşte că preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a declarat anterior că judecătorii cu pufuşor pe botişor vor fi înlăturaţi din sistemul judecătoresc.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu