Efectul Donald Trump. CATASTROFA de pe pieţele financiară, provocată de victoria republicanului

Embed:

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii au generat scăderi importante pe burse. Pe măsură ce au apărut rezultatele preliminare ale exit-poll-urilor, care arătau victoria republicanului Donald Trump, petrolul, dolarul și moneda mexicană au scăzut brusc. În schimb prețul aurului a urcat cu 5,4 la sută. 

Vestea că Trump va fi următorul președinte al Statelor Unite ale Americii a stârnit un adevărat uragan pe piețele financiare. Potrivit Reuters, în cursul nopții, prețul petrolului s-a ieftinit masiv.

Prețul barilului de petrol Brent a scăzut cu două procente și a ajuns până la 44,92 de dolari, iar ţiţeiul WTI a scăzut cu peste patru procente, ajungând la 43 de dolari.

La rândul său dolarul s-a devalorizat față de mai multe valute, însă cea mai semnificativă scădere este față de yen, care este de  2,4 la sută, iar față de euro cu un procent.

În același timp prețul aurului a crescut cu peste cinci la sută, iar o uncie depășește 1.300 de dolari. Presa de peste Ocean scrie că, și moneda mexicană s-a devalorizat cu 6 la sută față de dolar.

Astfel un peso a ajuns la cel mai mic nivel din anul 2008. Presa străină susține că, acesta ar putea fi rezultatul amenințărilor lui Trump, că dacă va câştiga alegerile, va expulza toți imigranţi ilegali mexicani şi va pune țara lor să plătească pentru zidul de la frontiera comună.  

Totodată, toate bursele asiatice au trecut pe rosu după ce au apărut rezultatele. Acestea au suferit și ele pierderi majore. Bursa de la Tokyo a pierdut aproape 5 la sută, iar cele de la Sidney şi Hong Kong peste 3 procente.

În Australia, indicele principal al bursei a scăzut cu peste 2 la sută, iar la New York până la 4,5 procente.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu