Efectul dezastruos al atacului nuclear din Coreea de Nord . Bombele Phenianului ar ucide 2 milioane de oameni

Embed:

Peste două milioane de oameni ar muri, în urma unui eventual atac nuclear al Phenianului asupra capitalei Coreei de Sud şi a Japoniei.

Estimările au fost publicate pe site-ul agenţiei americane Yonhap, care monitorizează Coreea de Nord.  Potrivit raportului, alte aproape opt milioane de locuitori ai metropolelor ar putea fi rănite. Asta în cazul în care, Phenianul ar lansa, în Tokyo şi Seul, întregul său arsenal format din 25 de arme nucleare.

În data de 15 septembrie, autorităţile nord coreene au lansat o rachetă balistică care a traversat spaţiul aerian al Japoniei, după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului comunist din această ţară. Iar în 3 septembrie, Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen de aproximativ 50 de kilotone.

Potrivit meteorologilor, explozia a provocat un seism de aproape 10 ori mai puternic decât precedentul test nuclear. Autorităţile de la Phneian se laudă că bomba poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu