Efectele micului dejun asupra apetitului

Embed:

Un mic dejun bogat în proteine ajută la controlarea apetitului de-a lungul zilei. Cel puţin aceasta este concluzia unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Missouri, care au observat o corelaţie între renunţarea la mic dejun şi obezitate.

Mai mult, oamenii de ştiinţă ne îndeamnă să ne începem ziua cu o porţie de iaurt, ouă sau nuci. Toate acestea în condiţiile în care mulţi tineri au tendinţa de a sări peste prima masă a zilei.

Studiul realizat a urmărit efectele pe care le are micul dejun bogat în proteine asupra apetitului zilnic în rândul a 20 de adolescente supraponderale sau obeze, care renunţau la masa de dimineaţă. În cea de-a şaptea zi, toate participantele au urmat un program de testare şi le-a fost prelevat sânge pentru analize.

Rezultatele au arătat că participanţii care consumaseră micul dejun se simţeau mai puţin înfometaţi la sfârşitul săptămânii, comparativ cu cei care renunţaseră la el. De asemenea, în cazul lor s-a observat o activare mai redusă a zonelor din creier cunoscute pentru controlul motivaţiei alimentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu