Educaţie cu pumnii la o şcoală din Făleşti. Profesoara-agresor are o explicaţie (VIDEO)

Embed:

O profesoară de matematică de la şcoala din satul Ciolacu Vechi, raionul Făleşti, s-a năpustit cu pumnii asupra unui discipol de-al său, chiar în timpul lecţiei. Cazul a ieşit la iveală după ce scena a fost filmată de un alt elev şi postată pe Internet. Directoarea instituţiei de învăţământ a dat asigurări că dăscăliţa buclucaşă va fi concediată.

Copilul agresat este elev în clasa a noua. El spune că a fost bătut după ce un alt elev ar fi insultat-o pe profesoară.

"Doamna profesoară a întrebat cine are o riglă şi un coleg din spatele meu i-a răspuns brutal. Dar ea a crezut că eu am răspuns și a venit şi s-a năpustit cu pumnii", a explicat băiatul.

Rudele minorului spun că au depus o plângere la poliţie şi au cerut ca profesoara agresivă să fie pedepsită.

"Eu am sunat la poliţie şi le-am spus. Nu trebuia să-l bată, nu ştiu pentru ce l-a bătut. Trebuie să nu-şi bată joc de dânsul, el este educat doar de mine şi nu trebuie să-l năcăjească", a spus bunica minorului.

De celalaltă parte, profesoara spune că a fost provocată de către elevi.

"A fost o provocare din partea elevilor. Prea multe drepturi s-au dat copiilor, dar profesorul nu este cu nimic apărat", s-a plâns profesorul cu pricina.

Reprezentanții Direcţiei Învăţământ cred că responsabilitatea pentru cele întâmplate o poartă conducerea instituţiei.

"Eu cred că în primul rând este vinovat managerul instituţiei de învăţământ pentru că nu a responsabilizat îndeajuns cadrele didactice cu prevederile fişei post, aşa ca copii să fie în siguranţă în mediul şcolar. Conform metodologiei, cadrul didactic va fi concediat", a explicat specialistul la Direcția Învățământ a raionului Fălești, Maria Gonţa.

Directoarea şcolii spune că a aflat despre acest de pe Internet.

"Poate că fiind provocată, doamna a făcut ce a făcut, a apelat la aplicarea loviturilor. Însă băiatul râde în acest film. Oricum dumneaei nu are nici o scuză pentru că nu trebuia să comită aşa ceva", a spus directoarea şcolii din Ciolacu Vechi, Valentina Iurii.

În şcoala din satul Ciolacu Vechi învaţă peste 130 de elevi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu